OM OS

Vi er et vinlaug bestående af ca. 35 medlemmer, som er fælles om at dyrke vin i Lemvig. Vinlauget blev oprettet i år 2004 og har nu eksisteret i omkring 12 år. 

Vinlauget startede med at dyrke rødvin til en start, men vi dyrker nu også hvidvin og rosévin.Vi efterstræber at deltage til Dansk Vinskue hvert år, hvor vi lærer en masse og erhverver ny viden. Også resultaterne forbedres hvert år.

Til rød- og rosévinen dyrker vi druerne: Rondo, som er en stærk blåfarvet drue, som er meget efterspurgt til vindyrkning i Danmark. Regentdruen får store, blå druer i løse opbyggede klaser. Som noget helt nyt har vi netop plantet 100 vinstokke med druen Solaris. Det er en grøn drue, som bliver gul, når den modnes.

IDÉEN OM BYGGEGRUNDE BLEV TIL EN VINMARK

Vi startede i året 2004. Vi var en lille håndfuld naboer på Sølystvej i Lemvig, som havde hørt at kommunen planlagde at lave området bag vores huse til nye byggegrunde. Lemvig er en by med mange bakker og tunneldale, og folk bor nede i en dal med en smuk udsigt over Lemvig sø.

Vi var en lille gruppe af naboer, som en dag mødtes til en fyraftens øl, som vi gør af og til. Ole Røn fortalte, at han havde hørt, at man kunne lave vin i Danmark. Det havde vi andre aldrig hørt om før, men vi syntes, at det lød spændende. Vi sad og snakkede om det et stykke tid, før Ole nåede frem til den idé, at hvis man lavede en vinmark bag vores huse, så ville der ikke blive lavet byggegrunde. Vi andre var noget skeptiske, men besluttede os for at undersøge om ideen kunne lade sig gøre.

Ole gik ned til kommunen, og spurgte om vi kunne leje et stykke jord, så vi kunne lave en vinmark. Han havde heldet med sig. Nu havde vi idéen, tilladelsen og et stykke jord, men ingen af os vidste, hvordan man i det hele taget dyrkede vin. Vi skulle nu finde ud af, hvordan man i det hele taget dyrkede vin i Danmark. 
Der gik ikke længe, før andre interesserede fra lokalområdet blev interesserede i at være med til at dyrke vin. Der blev sat skub i processen; marken blev fræset op, og vinstokkene blev bestilt, og senere hen plantet.

© 2018 by Lemvig Vinlaug

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now